EASTER TABLE SETTING

DEMPET PÅSKEBORD

Påsken er rett rundt hjørnet, og da er jeg stort sett alltid klar for stilongs, kvikklunch, lammemiddag, og skiturer :-) Lange frokoster og middager med familie og venner rundt bordet i timevis er også en stor del av påskefeiringen.

Denne påsken bli litt annerledes i og med at vi tar første halvdel her hjemme med jobbing og små uteprosjekter rundt huset før vi pakker bilen og drar til fjells. Da blir det samling rundt dette bordet i helgen, og jeg har dekkeplanen klar selvfølgelig. Like enkelt og nedtonet som alltid ;) Min påskepynt består stort sett av egg, fjær, spirende vårløker, og noen grener fra hagen.

Byttet ut de hvite eggene med noen nye fine i naturfargede fjær til denne borddekkingen :-)

Serviset er en salig miks av tre og keramikk jeg har funnet litt her og der. Liker godt at det er litt variasjon i materialer og form, så lenge fargene er avstemt og skaper en rolig helhet.

Bobler i glasset og fyr i peisen gir god stemning sammen med levende lys på bordet.

Fra hagen har jeg tatt inn noen spirende grener fra en slyngplante, og det gir vårstemning med en gang.  Et par grener på kuverten og et par til i sotede vannglass er alt som skal til spør du meg ;)

Eggene henger i en stor gren fra bjørketreet vårt. Jeg har satt grenen i en vase med vann slik at den forhåpentligvis vil begynne å spire den også en gang etter påske.

Tips! Pass på at større dekorasjoner (grener ) ikke hindrer kontakten mellom gjestene over bordet ;) 

Liker så godt den litt grove, matte keramikken, og ikke minst den fine skjeen som kan brukes både til en liten forrett, som serveringsskje, eller som her, til bordkrydder på hver kuvert.

// Styling og foto Foto © Therese Knutsen //

Skap ditt eget uttrykk når du dekker bordet i påsken du også! Let frem servise og glass i ulike materialer og former slik at du får til en personlig vri. Her er frokostskålene tenkt til forrett, og et tefat er brukt til kuvertasjett for brød og bordkrydder. Noen av vannglassene er også i bruk som små vaser utover bordet:-) Ikke vær redd for å blande ulike mønster heller om du har det på dine servisedeler. Alt er lov!

Flere påskeborddekkinger finner du HER,  HER , og HER

Gleder meg til helg og påskeuke nå, og i morgen skal jeg dele en oppskrift med deg! En deilig fargerik vårsalat med mandelpanert kylling. Høres ikke det godt ut da? ;)

Ha en fin kveld!

Therese
 

No Comments

Post a Comment