EASTER TREATS AND MEANINGFUL COFFEE BEANS

MENINGSFULL KAFFE TIL PÅSKEKOSEN

Vi får kanskje ikke besøke kafeer og kaffebarer denne påsken, eller samle familie og venner. Men vi kan likevel nyte deilig nybrent kaffe og hjemmelaget påskekos! Og enda bedre, vi kan gi bort litt også synes jeg! Til noen vi er glad i som sitter alene, til gode venner vi ikke får besøke grunnet covid 19, eller til noen vi kjenner som står på ekstra i disse vanskelige tidene! :-)

Jeg har en finfin kindereggløsning til dere! Støtt et fantastisk arbeidstreningstiltak, støtt lokale bedrifter, og ikke minst, gled noen med hjemmelaget påskekos! :-)

Før helgen fikk jeg en pose nybrente kaffebønner på døren (levert helt gratis) fra Bønnerkaffe.no  som er et arbeidstreningstiltak i regi av Kirkens Bymisjon. De retter seg mot unge uføre og flerkulturelle som av ulike grunner står utenfor arbeidslivet. De får her, i tillegg til å lære om kaffe, muligheten til å lære om salg, service, ordrehåndtering, markedsføring, merkevarebygging og entreprenørskap.
Når du kjøper Bønner, støtter du det viktige arbeidet og bidrar til å skape arbeidsplasser til mennesker som av ulike grunner ikke kan være i  ordinære arbeidsmarkedet. Fantastisk tiltak! At kaffen i tillegg brennes lokalt her i Ålesund er en ekstra bonus! Jeg har selv vært på kaffekurs hos Jacu Coffee Roastery og vet at det er beste kvalitet!!

Vi testet ut påskekaffen deres i dag, og jeg bestemte meg fort for å bestille mer av denne! Bare duften når man åpner posen er helt fantastisk!

Tips! Jeg tenker å gi bort en pose kaffe sammen med nybakt bananbrød og hjemmelaget appelsin curd. En liten hilsen på døren til noen jeg tenker ekstra mye på i disse dager. Er ikke det en god ide nå til påske?

Fra nå av og frem til 06.04.2020 får du dessuten bønnerkaffe levert GRATIS i hele Norge! Gå inn på www.bonnerkaffe.no og skriv inn rabattkupongen «Påske2020» før du fortsetter til betaling. Bor du i Ålesund slik som meg kan du også få kaffen levert gratis på døra!

Denne lørdagen har jeg kost meg på kjøkkenet hele dagen. Laget oppskrifter på, og deretter bakt og kokkelert både bananbrød og appelsincurd.

Vi har selvfølgelig kvalitetssjekket resultatene her i heimen og er superfornøyd! ;)  Flere bananbrød er i fryseren og 4-5  glass med frisk appelsincurd står til avkjøling i kjøleskapet. Da venter jeg på kaffeleveranse over helgen igjen slik at jeg kan levere ut påskegavene mine :-)

Vil du også bake bananbrød så trenger du:

3 veldig modne bananer

120 g meierismør (romtemperert)

½ ts salt

½ ts natron

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1 ½ dl skummet kulturmelk

1 ts vaniljeekstrakt (ikke essens)

2 store egg (romtemperert)

80 g mykt brunt sukker

2 ss lønnesirup

250 g sammalt speltmel (eller hvetemel)

2 dl nøtter (Jeg bruker pekannøtter og valnøtter) Kan utelates!

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader og smør en brødform.

Rist nøttene gylne noen minutter i en tørr stekepanne.

Mos bananene godt med en gaffel

Pisk smør og sukker lyst og luftig på middels hastighet og tilsett deretter ett egg om gangen på lavere hastighet. Pisk til det akkurat samler seg. Bland inn moste bananer og vanilje på lav hastighet.

Hell sakte i kulturmelk og bland sammen røren uten å piske for mye.

Bland sammen alt det tørre i en bolle og hell deretter dette over i røren. Pisk sammen røren på lav hastighet.

Grovhakk de ristede nøttene og vend de inn i røren. (Nøtter kan selvfølgelig utelates)

Hell røren i formen og stek i ca. 1 time (Til kakestikken kommer ut ren)

Oppskrifter/ Styling og foto: © Therese Knutsen

Appelsincurd og Sitroncurd heller jeg på rene glass som jeg steriliserer i ovnen på 100 grader. Lokkene koker jeg i en panne.

Tips! Ta vare på små glass. Kok de og ta av etikettene. Limrester fjerner du lett med litt neglelakkfjerner! Lokkene skjules enkelt med pent papir eller tekstil.

Oppskrift på appelsin- og sitron-curd finner du HER!

Eneste forskjell i oppskriftene er at du bytter ut sitron med appelsin.

Håper du har fått litt inspirasjon til å lage påskekos både til deg selv og de du er glad i!

Og du, husk å bestille kaffe hos Bønnerkaffe.no før påsken er her!! :-)

Klem!

Therese

 

No Comments

Post a Comment