HJEMMELAGET EPLEGLØGG

HOT CHRISTMAS SPICED APPLE CIDER

Det er vel lite som dufter så godt av jul som gløgg, og spesielt denne eplegløggen synes jeg ;-) Frisk, deilig julekrydret, og ikke for søt. Denne hjemmelagde gløggen har blitt en tradisjon her hos oss for flere år siden. Jeg bruker den som velkomstdrink i julens selskaper, både varm og avkjølt i en julecocktail :) Men, oftest drikkes den sammen med hjemmelagde pepperkaker eller alene som erstatning for en kopp te på kalde vinterkvelder i førjulstiden. Mmm!!

Vil du lage denne deilige eplegløggen, da trenger du:

1 liter ferskpresset eplejuice

2 ss akasie honning

3 hele kanelstenger

1 stor ts malt kanel

10 nellikspiker

5 hele stjerneanis

4 appelsinskiver + saften av 1/2 appelsin

4 epleskiver

ca. 2-3 cm fersk ingefær i biter

Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småputre i 10-15 minutter. Lar du den trekke lenger vil kryddersmakene bli mer intense. Smak og behag her ;)

Sil gløggen og server i glass eller krus.

Som varm velkomstdrink heller jeg glasset 2/3 dels fullt, og topper med romtemperert prosecco under serveringen.

Tips! Skjær et eple i skiver, og bruk en fin pepperkakeform til å stanse ut stjerne eller snøkrystallfigurer. Ha en eplestjerne, en appelsinskive, og en stjerneanis i hvert glass, og server med en hel kanelstang som «rørepinne»

Oppskrift/styling og foto: Therese Knutsen

Oppskrift på iskald og frisk julecocktail med denne eplegløggen, finner du HER!

ENJOY!

Tips! En fint gavetips, er å pakke inn alle ingrediensene til denne gløggen i cellofan, sammen med god hjemmelaget bakst. Du kan printe ut oppskriften min og legge ved i gaven, eller eventuelt henvise til denne siden ;)

Therese

1 Comment

Post a Comment