SPICED APPLE CIDER

HJEMMELAGET EPLEGLØGG

Det er vel lite som dufter så godt av jul som gløgg, og spesielt eplegløgg synes jeg ;-) Frisk, deilig julekrydret, og ikke for søt. Denne hjemmelagde gløggen har blitt en tradisjon her hos oss for veldig mange år siden. Jeg bruker den som velkomstdrink i julens selskaper, både varm og avkjølt i en julecocktail :) Men, oftest drikkes den sammen med hjemmelagde pepperkaker eller alene som erstatning for en kopp te på kalde vinterkvelder i førjulstiden. Mmm!!

Vil du lage denne deilige eplegløggen, da trenger du:

1 liter ferskpresset eplejuice

2 ss akasie honning (valgfritt)

3 hele kanelstenger

1 stor ts malt kanel

10 nellikspiker

5 hele stjerneanis

4 appelsinskiver + saften av 1/2 appelsin

4 epleskiver

ca. 2-3 cm fersk ingefær i biter

Ha alle ingrediensene i en kjele, og la det småputre i 10-15 minutter. Lar du den trekke lenger vil kryddersmakene bli mer intense. Smak og behag her ;)

Sil gløggen og server i glass eller krus.

Som varm velkomstdrink heller jeg glasset 2/3 dels fullt, og topper med romtemperert prosecco under serveringen.

Tips! Skjær et eple i skiver, og bruk en fin pepperkakeform til å stanse ut stjerne eller snøkrystallfigurer. Ha en eplestjerne, en appelsinskive, og en stjerneanis i hvert glass. ( Server gjerne med en hel kanelstang som «rørepinne»)

Oppskrift/styling og foto: Therese Knutsen

Oppskrift på iskald og frisk julecocktail med denne eplegløggen, finner du HER!

Tips! En fint gavetips er å lage en stor porsjon gløgg og helle den på sterile flasker. (Jeg tar vare på glassflasker jeg har brukt gjennom året, vasker og steriliserer de og heller gløggen i. Jeg fester så en merkelapp rundt flasken og skriver «Eplegløgg» på den. På baksiden av merkelappen skriver jeg en kort beskrivelse av hvordan man kan brukke gløggen, varm eller kald. :-) Perfekt førjulsgave sammen med litt god bakst eller julegodis.

Jeg har også pakket innen en flaske gløgg til flere vennepar sammen med gode termokopper i keramikk, eller varme sitteunderlag i ull. Og med i gaven, en koselig hilsen med oppfordring om å:  Varm opp eplegløggen, hell den på termos, og ta den med ut i vinternaturen ;-). Beste stedet å nyte en kopp julekrydret gløgg i Desember spør du meg ;)

Enjoy!

Therese

1 Comment

Post a Comment