GOLDEN BEDROOM

VARME NYANSER PÅ SOVEROMMET

Soverommet vårt har helt siden vi flyttet inn vært helt hvitt. Hvite vegger, hvite oppbevaringsmøbler, og ALLTID hvitt sengetøy! (Vi liker den rene hotellfølelsen det gir ;-) )

Men, i vinter har det jo sneket seg inn litt varmere farger på tekstilene på stuen. Les mer om det HER , og jeg tenkte at jeg kunne videreføre de gylne fargene inn i dette rommet også. Starter i det små med en vegg i supermatt maling i fargen Golden Bronze fra Jotun. Liker så godt at fargen er så matt at den ser fløyelsmyk ut!

Er i tenkeboksen på en egendesignet hodegavlløsning, og i mellomtiden testet jeg ut en variant med…, ja nettopp, fløyel ;) Putene er en mix av bomull , lin og fløyel. Det blir alltid mer spennende når man mikser ulike teksturer og materialer.

Tips! Kjøp en billig skumgummimadrass og en gardinhøyde i ønsket tekstil. Sy om gardinhøyden til madrasstrekk, eller legg en tynn finerplate på baksiden av madrassen, og stift deretter stoffet fast i platen. Superenkel sengegavl ferdig!

Et lite sidebord gjør absolutt nytten som nattbord, og med friske eucalyptusgrener og levende lys blir det hyggelig å gå til sengs med en god bok eller et magasin. I boksen med lokk har jeg alltid en god leppebalm og en håndkrem. Da er det større sjanse for at jeg er flink å bruke det nemlig ;).

Ikke vær redd for å mikse ulike mønstre på sengetøy og tekstiler! Mønstermiks er gøy! Jeg mikser også gjerne ulike nattbord til sengen. På ene siden et rundt bord med treplate, og på andre siden et nattbord med glassplate. Men, begge bordene har noe til felles. Understellet er i sort metall, og det skaper balanse og helhet. Et speil på gulvet gir dybdeeffekt i hjørnet.

Speilflater skaper fine refleksjoner, og settes de lag på lag som her får man en ekstra fin effekt.

// Styling og foto: Therese Knutsen //

Det første vi ser når vi våkner er den plassbygde kommodeløsningen i nisjen foran sengen. Da er det fint å lage et enkelt stilleben her som er hyggelig å se på både før man sovner, og når man våkner. Friske grønne blader i en vase, og et stearinlys er jo alltid en vinner synes jeg ;)

Siste rest av parkettgulvet vårt fikk akkurat plass i nisjen over kommoden, og gav soverommet en dempet og lun atmosfære med en gang. Tok ikke mer enn et par timer å få ferdig, og gjorde så stor forskjell for følelsen i rommet. Hva litt treverk kan gjøre altså!!!

Overveldet og glad over å ha blitt kåret til Årets moderne instagram profil på gårsdagens fantastiske prisutdeling Gullfjæren Interiør Awards, kryper jeg nå til sengs med boken min, og lader opp til en ny og spennende uke!

Sov godt alle sammen!

Therese

No Comments

Post a Comment