INTERIOR DESIGN PROJECT

INTERIØRPROSJEKT INSPIRERT AV NATUREN

FUNCTIONAL ART

Inspired by nature 6Lysekronen over er faktisk laget av sykkeldeler. Kul ikke sant? Mer om den HER

Som dere vet, er en av mine største inspirasjonskilder naturen. Jeg bruker fargene, formene og teksturene i mine prosjekter hele tiden :-) I dag viser jeg dere et lite utdrag av mine ideer til et interiørprosjekt jeg har vært involvert i innenfor offentlig miljø. Jeg kom inn i prosjektet etter at bygget var satt opp, og samarbeidet med eierne, samt eksponeringsdesigner Helle Juelsen om farger, interiør, belysning og atmosfære. Tenker at inspirasjonen og ideene kan være like aktuelle i private hjem også.

Inspired by nature 5Dekorativt med blåskjell, eller hva med nærbilde av fuglefjær. Mer om denne fine fotokunsten lenger ned.

Lokalet ligger ganske værhardt til, helt ute ved kysten, og naturen og været gir stadig skiftende utsikt fra store vindusflater.

Det ble helt naturlig å spille på fargene og naturelementene utenfor, når rommene skulle fargesettes og innredes. Veggene ble foreslått i en skala fra helt lys, nesten hvit noen steder, over i en litt mørkere sjøgrønn tone, og helt over i den dype mørke blågrønne Lady Pure Color 5180 Oslo fra Jotun. Brukes det kjølige blågrønne farger i et rom er det fint å balansere interiøret med møbler, kunst, og detaljer i varme nyanser som hudfarger, rustnyanser, og jordfarger.

Inspired by nature 3Noen av fotokunstmotivene tatt av Cathrin Reiten, som ble foreslått. Bølger, detaljer fra en rusten benk, og en gammel avskallet dørhengsel.

I lokalene ble det nødvendig å dempe støynivået med lydabsorberende kunst. Da kontaktet jeg som alltid min dyktige lillesøster Cathrin, som er rå på fotokunst Sammen dro vi på fotoshoot og fant motiver ute i nærområdet, som lillesøster Cathrin Foto arbeidet videre med. Resultatet ble en lekker bildeserie, skreddersydd til interiøret og fargene i lokalet. Bare for kunden å velge:) Cathrin har hjulpet meg på flere prosjekter tidligere også. Ta en titt på ett av de HER

Tips! Lydplater med kunst kan også være en god ide å bruke i private hjem, i og med at husene nå ofte har åpne flater, store vinduer, og høyt under taket. Bruk gjerne familiebilder, eller bilder du er spesielt glad i til dette. Men, husk at bildekvaliteten må være sylskarp om kunstverket skal bli bra på store formater som her. Derfor setter jeg alltid søsteren min på slike fotooppdrag ;-)

  Følg gjerne Cathrin på instagram også  for flere inspirerende bilder.

  Flere av hennes bilder er nettopp plukket ut til å representere Skodje fotoklubb i både NM og VM i foto for klubber! Superstolt storesøster her! ;-)

Inspired by nature 4

Bilder kan trykkes på flere ulike typer lydplater, avhengig av hvor mye støydemping som behøves i et rom. Tykkelse og overflate er også forskjellig.

«Bilder trykket på folieoverflate har skarpere og klarere farger. I et større rom hvor avstandene blir lengre så vil et bilde med folieoverflate være en god løsning. I et «mindre» rom hvor bildet kommer tettere på, vil et bilde med tekstiloverflate (mindre kontrast og mer dempede farger) være godt egnet. Begge alternativene avhenger selvfølgelig av bildestørrelse, skarphet og type bilde.» Akustikksenter.no

Inspired by nature 8

Et nærbilde av en rusten bålpanne kan bli lekker kunst over sofaen, ikke sant? ;)

Inspired by nature 1

En litt annen måte og bruke inspirasjon fra naturen på, er å hente elementer inn i interiøret. Funksjonelt og dekorativt! Som her, hvor vasken på toalettene er foreslått i naturstein. Rett og slett en uthulet stein fra fjæra ;-) Slik vask drømmer jeg om til hytta vår på fjellet ;) Du finner den for eksempel HER

Inspired by nature 2

En annen ide jeg hadde til dette prosjektet, var å tapetsere ene veggen på toalettet med tapeten Kråkesølv  En fantastisk tapet med struktur, og med skimrende biter som ligner kråkesølvet i steinene ute. Den tapeten  ble i hvert fall helt smashing i en privatbolig jeg var med å innrede. Se bilder HER

Inspired by nature 7// Moodboards: Therese Knutsen, Naturbilder: (med tillatelse)  Cathrin Foto, //

Eller hva med å dekke peisen med Corten stål? Stålplatene kan da legges ute til de har fått ønsket rusten patina, og deretter monteres på peisen. :) Mer om Corten stål HER.

 Bare fantasien setter grenser! Ikke alle forslagene og ideene blir gjennomført selvfølgelig ;), men, se deg rundt i naturen, og plukk med deg fargene, materialene og formene inn i hjemmet ditt. Slik skaper du et unikt og personlig interiør :-)

Ha en inspirerende torsdag alle sammen!

PS! Husk å klikke på linkene i innlegget da, slik at dere får med dere all inspirasjon og informasjon ;))

//Inspired by nature today. My number one inspiration source :-) I was involved in a project recently. Nature was the overall interior theme in this building by the sea. In need of sound absorbing panels for the walls, I contacted my talented sister Cathrin Foto, Together we went outdoors ,and found some tailored motifs to print on the panels. Cathrin photgraphed and edited the pictures, and you can see a selection of them in my moodboards above. A great idea to use in private homes as well I think. :) //

Have an inspiring Thursday everyone!

Therese

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/8/a/thereseknutsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/stockholm-core/modules/shortcodes/shortcode-elements/_social-share-list/templates/social-share-list.php on line 115
No Comments

Post a Comment