MASCULINE TABLE SETTING

MASKULIN BORDDEKKING

Minstemann fylte 18 år denne uken (tenk det! ;) ), og i helgen har vi feiret med både familieselskap og ungdomsfest. Det er mange tanker som kverner når man innser at man teoretisk sett ikke har «barn» lenger….  Stolthet, kjærlighet og bittelitt vemod også! :-)

Jeg dekket bord til familieselskapet på lørdag, og her plukket jeg opp serviettdesignet jeg laget til konfirmasjonen hans, men denne gangen ble det et litt mindre formell borddekking. Ingen hvite duker og bestebestikk. :-)

Stram borddekking med sort servise, sort bestikk, enkel dekor og med samme serviettbretting formet som en maskulin dressjakke-lomme med tørkle i. Se HER hvordan konfirmasjonsbordet så ut :-)

Brukte grønn serviett til tørkle i lommen denne gangen, og tok igjen grønnfargen i grønne blader og blomster fra terrassen. Ikke alle trær og vekster som har fått høstfargene sine helt enda :)

Tips! Bruk to servietter til hver kuvert når du dekker bord. En stor til å dekke finstasen, og en mindre til å tørke hendene med. 

Bladene fra Vilmorinrognen er helt nydelige! Passer så fint sammen med de mer lubne blomstene til Oktoberbergknappen. Bordpynten trenger ikke koste noen verdens ting egentlig!

Nå har jeg endelig fått laget en enkel video som viser hvordan jeg bretter serviettene til borddekkingen også. Jeg bruker alltid servietter i tykt papir som minner om tekstil til lommen. HER! De er superenkle å lage, og selvfølgelig kan farger, mønstre og materialer varieres!

Se video under!

Styling og foto: © Therese Knutsen

Tips! Tørkleet kan også byttes ut med en trekant i tykk kartong og brukes som bordkort. Skriv navnet til gjesten på kartongen og stikk den i dresslommen på samme måte som med tørkleet. Se bilde i min instagramfeed om du vil:  HER

Mørkt og maskulint uttrykk på bordet passer fint til både konfirmasjon, bursdagsselskap og hyggelige sammenkomster med venner og familie. :-)

Therese

No Comments

Post a Comment