PISTACHIO BUNS

PISTASJSKNUTER

Som dere sikkert har skjønt nå, så er jeg over gjennomsnittet glad i kanelboller. I alle varianter! Grunnoppskriften er alltid den samme, men fyllet får ofte nye smaker. Jeg må jo alltid lage noen med tradisjonelt kanel og sukker fyll, men jeg deler bare deigen i flere leiver, for da kan jeg prøve ut ulike smakskombinasjoner :-)

Siste ut er disse fantastisk gode pistasjknutene. Etter en tur innom Oliviers & Co, kom jeg hjem med et glass pistasjkrem som raskt ble øremerket til neste bollebakst.

BOLLEDEIG:

950 g. hvetemel

5 dl lunken melk (ca. 37 C )

40 g. gjær

120 g. sukker

1 ts. kardemomme

1/4 ts salt

1 egg ( romtemperert)

150 g. meierismør i terninger (romtemperert)

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, utenom smøret. Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-12 minutter. Tilsett smøret, og elt i 12 minutter til. Dekk bollen med plast, og hev deigen på et lunt sted i ca. 1 time.

Forbered fyllet:

1 glass pistasjkrem fra Oliviers & Co

Grovhakkede pistasnøtter som ristes noen minutter i tørr stekepanne.

Foto © Therese Knutsen

Del deigen i to leiver, kjevl ut et rektangel på ca. 30x60cm. Bre fyllet utover deigen. Brett deigen inn mot midten fra begge sider, og deretter dobbel. Kjevl ut rektangelet på nytt, og gjenta prosessen. Skjær rektangelet i ca. 2 cm brede strimler. Tvinn strimlen og knyt en knute:-) (Plasser endene under bollen.) Gjør det samme med den andre leiven. Og, du, vil du ha en annen smaksvariant i denne leiven, så prøv et av mine andre supergode fyll. Kokos, eller kanskje marsipan ?

Etterhev bollene i ca. 40 minutter, og stek på 200 grader i ca. 12 minutter.

Avkjøl bollene på rist, dryss over litt melis, og inviter gode venner på kaffe :-)

Enjoy!

Therese

2 Comments

Post a Comment