SEPTEMBER TABLE SETTING

HØSTBORD I VARME TONER

I helgen feiret vi minstemann sin 20-års dag med flere koselige sammenkomster rundt spisebordet. Er så utrolig fornøyd med det runde bordet i eik som jeg har designet, og som er så fantastisk utført av møbelsnekker Rune

Nagashima-skjøter har jeg ønsket meg lenge, og de passet perfekt som sammenføyning mellom de to halvmåneformede platene i dette bordet! Er du ikke enig? :-) Vi har selv behandlet bordplaten med hardvoksolje, og her ønsket jeg en varm gyllen nyanse som ville fremheve spillet i treverket og gi bordet karakter.

Serviset i dype jordfarger fra Serax er jeg helt forelsket i! Passer både til hverdags og til fest hele året.

En sammenrullet tykk tekstilserviett og en vakker eucalytusgren skaper stemning på bordet og er superenkelt å få til.

To romslige vaser bugner av friske eucalytusgrener, men de er ikke så høye at man ikke ser alle som sitter rundt bordet! I tillegg har jeg tatt inn små buketter av høstplanten Oktoberbergknapp fra en potte jeg har på terrassen. Disse plasserte jeg i små glass utover på bordet. Samme glass som vannglassene ved kuvertene for øvrig! Dette skaper ro og helhet i borddekkingen, og så er det fint å kunne bruke det man har i kjøkkenskapene til flere formål :-)

Tips! Jeg pleier også å bruke disse vannglassene som telysholdere! Gir vakkert stemningslys i og med at glasset er så mørkt. Se HER!

Styling og foto: © Therese Knutsen

Den lille skålen bruker vi som oftest til soyasaus når vi dekker til sushi på fredagene, men de fungerer jo også supert til bordsalt. :-)

Vi har jo spist de fleste måltidene ute på terrassen i det varme sommer og sensommerværet helt frem til nå, men med kjøligere høstluft og mer regnvær i vente gleder jeg meg nå til mange hyggelige måltider rundt spisebordet inne.

Nyt høstdagene! 

Therese

 

No Comments

Post a Comment