SPRING DESSERT

VÅRSTEMNING PÅ DESSERTBORDET

Nå snakker vi perfekt vårdessert eller! :-)

Vinteren uteblir (dessverre!), men det er likevel for kaldt til å starte med hagearbeid og vårsysler ute. Vel, da får man finne andre måter å få litt vårstemning på da! ( kanskje litt tidlig i januar, men pytt pytt! ;) )

Hjemmelagt blomsterpotte i sjokolade fylt med myke kremer og friske smaker. Og på toppen….spiselig jord!! Helt topp!

Jeg skal glatt innrømme at det ble noen forsøk i helgen før jeg fikk til pottene! Argh! Men, mine prøvelser kommer dere til gode i og med at jeg nå kan gi dere en bra oppskrift sammen med noen ekstra tips og smarte måter å forenkle oppgaven på! ;-)

Til 6 blomsterpotter trenger du:

300 g lys kokesjokolade. Jeg fikk det endelig til når jeg brukte DENNE

Tynne plastbeger eller pappbeger (ikke for store)

Digitalt termometer til temperering (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Brekk 2 av 3 sjokoladplater i ruter og ha de i en stålbolle, hakk den siste platen i grove biter og sett til side. Sett bollen over vannbad slik at sjokoladen smelter. ( ca. 45 grader. ) Ta bollen bort fra kjelen og vend inn den siste sjokoladeplaten litt og litt slik at temperaturen på sjokoladen går ned til 32 grader. Da er sjokoladen temperert og du vil få et fint og blankt resultat :-)

Tips! Jeg bruker min nye slikkepott med termometer til å finne rett temperatur ;)

 Ta en titt på DENNE videoen for enkel metode å lage sjokoladepottene. Det gjorde jeg;) Du kan selvfølgelig også temperere sjokoladen i mikrobølgeovn slik hun gjør :-)

Tips! Ikke bruk beger i hardplast! Veldig vanskelig å få løs fra sjokoladen! Ref. mine mange forsøk! ;)

Spiselig jord er superenkelt å lage, og den ser så ekte ut! Sønnen i huset lurte faktisk på hvorfor jeg hadde stekt blomsterjord når den stod til avkjøling på benken

:-D

Til jorden trenger du: 

125 g sukker

125 g mandler

75 g mel

50 g kakaopulver

60 g usaltet smør

Slik gjør du:

Sett ovnen på 150 grader.

Smelt smøret. Kjør mandlene til smuler i en kjøkkenmaskin. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og hell i smøret. Rør til blandingen får konsistens som jord. Bre blandingen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 10-15 minutter. Fiks ferdig! ;)

Tips! Ønsker du en søtere og mer barnevennlig “jord” kan du knuse oreokjeks (uten fyllet) og blande med mandelsmuler og litt smeltet smør.

100 % hjemmelaget, og 100% spiselig potteplante!

Og inni blomsterpotten….., myk ostekrem og frisk sitronkrem.

Min sitronkremoppskrift finner du HER

Til ostekremen trenger du:

200 gram filadelfiaost

Frøene fra en vaniljestang

3 dl fløte

Saft og zest fra en halv stor sitron

3-4 ss melis

Slik gjør du:

Pisk sammen ost, melis, frø fra vaniljestang, og sitronsaft. Pisk inn fløten litt og litt til du får en luftig krem. Vend inn sitronzest til slutt.

Ha et par teskjeer sitronkrem i bunnen av “blomsterpotten”

Fyll deretter nesten helt opp til kanten med ostekrem. Strø “jord” på toppen og avslutt med å plante en liten kvist sitronmelisse. :-)

Tips! Jeg laget også en pottevariant hvor jeg brukte pappbeger som form. De var absolutt enklest å rive av når sjokoladen var avkjølt og stivnet.

Her fylte jeg pottene med deilig bringebærkrem. Superenkelt og veldig godt sammen med sjokoladen!

Til bringebærkremen trenger du: (Til 6 potter)

2 dl fløte

2-3  ts vaniljesukker

200 g bringebær

Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem. Vend inn bringebærene.

Her fylte jeg nesten hele potten med bringebærkrem, toppet med “jord” og planten en kvist med friske mynteblader.

Oppskrifter/ Styling og foto: © Therese Knutsen

Og helt til slutt…., en superenkel og raskere vri på denne vårlige desserten :-)

Her trenger du ikke lage blomsterpottene i sjokolade en gang! Du fyller rett og slett noen glass eller plastbeger med  myk sjokolademousse, topper med spiselig jord og planter en kvist mynteblader eller sitronmelisse. Et voila!

Til moussen trenger du:

1 stor ts espressopulver (valgfritt)

2 dl kremfløte

225 g kokesjokolade

4 romtempererte eggeplommer

2 eggehviter

100 g melis

Slik gjør du:

Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt. Stivpisk eggehvitene med melis.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis.

Pisk sammen eggeplommene og espressopulver. Bland den smeltede sjokoladen forsiktig sammen med eggeplommene litt etter litt, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.

Ha sjokolademoussen i glass/beger og sette kjølig i minst 2 timer før servering.

Tips! Alle delene av disse dessertene kan lages et par dager før servering!

Håper du fikk litt vårstemning, og at du ble inspirert til å prøve en eller flere av oppskriftene over her :-)

Therese

No Comments

Post a Comment