STAYCATION!

FERIEFØLELSE HJEMME OG SOMMERDAGER I EGET UTEROM!

 

Vi går snart inn i April, og veldig mange har allerede startet planleggingen av uterommene sine. Spesielt i disse dager når usikkerheten er stor rundt tiden fremover.  Feriereising i sommer ser ut til å bli vanskelig grunnet Korona pandemien. Da blir det ekstra viktig å skape den gode feriefølelsen hjemme! Staycation!

Vi tok tak i terrassene her hjemme forrige sesong, og vi fikk nyte utesesongen til fulle hele våren og sommeren i de ulike sonene vi skapte rundt huset. På kortsiden av huset er det ettermiddag- og litt kveldssol. Her samles vi til koselige familiemiddager, eller sammen med gode venner rundt bordet til sent på natt. Vi laget en praktisk bod i bakkant, og et enkelt utekjøkken. Rett og slett et lite ikeahack :-) To trillebord fra Ikea, en sort vask og et blandebatteri var det eneste vi trengte til denne kjøkkenløsningen, i tillegg til nye topp-plater i treverk.

Spisebordet er eget design og stolene fra Ikea.

En metallhylle på hjul benyttes til ekstra oppbevaring i spisesonen. Plass til urter, servise og redskaper , samt til glass og ingredienser til sommerdrinkene.

Nederste hylle har litt høye kanter og blir perfekt vinkjøler når det er behov for det;) Denne hyllen er også fra Ikea.

Sommerlige solhatter på veggen og stemningsskapende lyskjeder gir deilig sommerstemning.

I forlengelse av spisesonen fikk vi plass til avslappende loungemøbler. Jeg liker lette utemøbler som enkelt kan flyttes rundt i uterommet etter behov, og er ekstra begeistret for gode lenestoler som kan supplere en daybed/sofa ved behov for mange sitteplasser, men også spres rundt i uterommet om man ønsker å sitte for seg selv med en god bok. Mine favoritter er de fire «Sandur»-stolene fra Oasiq! To av disse stolene står faktisk inne i stuen ved peisen hele vinterhalvåret og blir dermed brukt hele året!

Tenk flerbruksmøbler hele tiden, så slipper du å være avhengig av stor lagringsplass når utesesongen er over!

En samling lette bord i ulike høyder og størrelser er så smart på terrassen! Disse flytter vi rundt etter behov. Da slipper vi å ha så mange utemøbler :-) Bordene blir nemlig også flittig brukt inne i stuen ved sitteplassene der. Perfekt til boken og kaffekoppen både ute og inne.

Takutstikket som dekker deler av terrassen i front er perfekt på sommerkvelder både i finevær og når det regner litt. Her sitter vi oftest på kveldstid med fyr i peisen. Vi bygde om en ødelagt utepeis til gasspeis her, og den skaper både varme og hyggelig stemning i skumringstimene sammen med utebelysning og levende lys.

Trillebordet ved skyvedørene til stuen brukes i alle sesonger. Levende lys og grønne planter på toppen hele året, og så skifter jeg mellom kurver til oppbevaring på sommeren, og fyller den med ved i høst og vintersesongen. Speilet skaper dybde, reflektere lyset, og speiler de grønne omgivelsene rundt.

Styling og foto: © Therese Knutsen

Og så til den aller mest brukte kroken på terrassen vår! Her er det sol fra tidlig morgen til ut på ettermiddagen. Her nyter vi morgenkaffe, frokost og lunch! Den plassbygde sittebenken har to lokk og oppbevaring under setet. Her gjemmer vi store tette plastbokser hvor vi oppbevarer alle tekstilene når de ikke er i bruk. Sittebenken brukes også som solseng de dagene det faktisk er så varmt her på vestlandet ;)

Årets uteprosjekter for oss blir å ferdigstille inngangspartiet, samt å få  bygget en terrasse på bakkeplan foran huset ned til gressplenen som er på 500m2. Her blir det dype sittetrinn og trappet overgang til gresset. Tror det blir topp! Og så ønsker vi oss en hengekøye under det store plommetreet! :-)

Håper du kan hente noen tips og litt inspirasjon fra vårt uterom, og vil du se før og etter-bilder fra prosessen så finner du det HER

Vi får gjøre det beste ut av den spesielle situasjonen vi alle er i nå, og så tror og håper jeg at vi får en deilig utesesong og ferietid her hjemme også!

God klem!

Therese

6 Comments
 • Anita Strand

  21. april 2021 at 21:50 Svar

  Hei Therese.
  Fantastisk uteplass du har. Er mulig å få høre hvordan du har laget det utrolig fine spisebordet og hva slags materiale som er brukt oppå?

  • Therese Knutsen

   23. april 2021 at 12:27 Svar

   Hei,

   Understellet har jeg tegnet selv og fått et lokalt stålverksted til å lage. :-)

 • Anita Strand

  23. april 2021 at 00:03 Svar

  Hei Therese.
  For en utrolig vakker uteplass. Kan jeg spørre hvordan dere har laget spisebordet? Er det accoya terassebord e.l som er satt sammen til en plate?

  • Therese Knutsen

   23. april 2021 at 12:26 Svar

   Hei Anita,

   Ja, dette er Accoya treverk vi har satt sammen som bordplate.

   Mvh Therese

 • Anita Strand

  24. april 2021 at 10:04 Svar

  Tusen takk for svar :)
  Er det lakkert med noe etterpå eller er det bare pusset og naturlig?

  • Therese Knutsen

   25. april 2021 at 11:43 Svar

   Det er avfettet i forkant, så er det grunnet med Bengalack grunning før det er malt med Bengalack top coat. Da er det ferdig :-)

Post a Comment