TERRACE BEFORE AND AFTER

STORE FORANDRINGER MED SMÅ GREP!

// Sponset samarbeid med Jotun //

Etter et par år med renovering innendørs ønsket vi å videreføre valgene vi har gjort inne til uterommet og fasaden på huset. Vi ønsket ikke en kostbar totalrenovering, men har arbeidet med å endre uttrykket ved hjelp av nye farger og små materialjusteringer.

Slik så huset ut før vi startet endringene :-)

Vi startet med å endre fargen på fasaden for å gi huset mer karakter. Ved å male vinduer og dører i samme farge ble huset mye strammere og helhetlig i stilen. Veggene er malt med Jotun Optimal i fargen S 9000 N, og vinduene er malt med Optimal Vindu og dør.

Kaos underveis i prosessen ;-)

Muren rundt vinduet ved peisen malte vi med Jotun Mur  før vi festet på beisede trespiler for å få inn en brytning i farge og material mot det sorte. Murmaling har vi brukt på grunnmurene og på flere gamle betongpotter også, igjen i samme farge som på fasaden, S 9000 N. Peisen ble omgjort fra vedpeis til gasspeis siden pipen ikke kunne brukes. Overflaten her er foreløpig kun pusset betong, så får vi se om den får en farge etterhvert ;)

Farge- og materialvalgene våre er i tråd med interiøret inne i huset.  Farger er hentet fra naturen med sort som tyngde og kontrast til hvitt, grønt og innslag av treverk. På denne måten visker man ut skillet mellom inne og ute, og boligen får en gjennomført stil i alle rom, inkludert uterommet!

Lyst tre er en fin brytning mot den sorte fasaden, og her har vi beiset furuspiler med Jotun Trebitt i fargen 9076 Sandgrå

Favorittplanten Hosta lyser opp mot det sorte!

 Ved å male vegger, rekkverk og levegger i samme farge som huset skapes et rolig og harmonisk uttrykk. Den plassbygde sittebenken med oppbevaring «forsvinner» litt ved å males i samme farge som bakgrunnen. Alle de grønne plantene kommer ekstra godt frem mot de mørke veggene!

På ene kortsiden av huset har vi en terrasse med plass til spiseplass, utekjøkken, grill og en loungegruppe. Her har vi bygd en bod i bakkant mot leveggen. Samme furuspilene beiset i Jotun Trebitt i fargen 9076 Sandgrå er brukt på boddørene for å skape kontrast mot de sorte veggene, og for å få inn den lune følelsen som treverk gir.

Slik så denne delen av terrassen, samt fasaden ut før vi startet.

Design, styling og foto: © Therese Knutsen


Ganske utrolig hvor stor forandringen blir med et par malingsstrøk og noen små justeringer! :-) Håper dere ble inspirert!

Nå er vi i full gang med andre siden av huset hvor garasje og inngangsparti får seg et lite løft med samme uttrykk som her på terrassesiden. Kommer tilbake med bilder derfra når dette er ferdig :-) Stay tuned!

Therese

2 Comments
 • Frida

  31. juli 2019 at 10:57 Svar

  Så fint! Får jeg spørre hvor lounge stolene er fra?

  • Therese Knutsen

   1. august 2019 at 09:59 Svar

   Hei Frida,

   Stolene heter Sandur, og er fra Oasiq. Du finner de hos Almaeik.no :-)

   Ha en fin torsdag!

   Mvh Therese

Post a Comment