SUMMER PAVLOVA

SOLGUL SOMMERPAVLOVA

 

Jeg har fått en ny favoritt når det kommer til topping på en av mine absolutt favorittkaker….Pavlova :-)

Denne kaken blir alltid vellykket, alltid en suksess på kakebordet, og kan varieres i det uendelige.

Min syrlige og friske sommervariant lager du slik:

MARENGSBUNN:

4 romtempererte eggehviter

2 dl sukker

1 ts eddik

1 ss maizenamel

Sett ovnen på 140 grader.

Smør et bakepapir med smør i en sirkel (ca 24-26cm) Strø over litt hvetemel, og rist av det overskytende.

Pisk eggehvitene i en stålbolle til stivt skum.

Hell i litt og litt sukker under pisking, og fortsett til blandingen er glanset og kan dras i topper.

Pisk forsiktig inn maizena og eddik.

Fordel marengsmassen jevnt utover sirkelen på bakepapiret.

Stek midt i ovnen i 1 time. Skru av ovnen. IKKE lukk opp ovnsdøren, men la kaken stå der til ovnen blir helt kald. (Helst natten over)

Topping:

PASJONSFRUKT- OG LIME-CURD: (Kan utelates)

3 pasjonsfrukt

25 g meierismør

0,75 g sukker

1 egg

1 eggeplomme

Revet skall av 1 stor lime

Saften av 2 lime

Skrap ut fruktkjøttet av pasjonsfruktene og kjør de raskt i en blender/stavmikser for å knuse stenene. Sil deretter fruktjuicen for å få bort stenene.

Smelt smøret i en kasserolle og ha i sukker, eggeplomme, egg, limesaft, limeskall og pasjonsfruktjuicen. Sett kasserollen over vannbad, og rør hele tiden til det tykner.

Hell curden på sterile glass om du ønsker å oppbevare den en stund, eller om du ønsker å gi den bort ;)  Skal du derimot bruke den samme dag, eller dagen etter, kan den avkjøles i en skål i kjøleskapet etter at den er blitt avkjølt til romtemperatur på benken. Dekk skålen med plastfolie før du setter den i kjøleskap.

VANILJEKREM-KREM:

Lag hjemmelaget vaniljekrem. Oppskrift HER, eller bruk 1/3 pakke ferdig Piano vaniljekrem ;)

3 dl fløte piskes til krem.

Vend inn vaniljekremen i kremen.

HONNINGRISTEDE NØTTER:

50g mandelflak

50g pistasjnøtter

Rist mandelflak og grovhakkede pistasjnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne.

Hell i akasia- honning, og la den bli varm og tyntflytende før du vender nøttene inn i honningen.

Spre de honningrisristede nøttene utover et bakepapir, og la de bli hel avkjølt før de grovhakkes eller brekkes i små biter.

FRUKT OG BÆR:

2 appelsiner (filetert) i store biter

1/2 moden mango i terninger

3 kiwi, skivet og delt i to.

Fruktkjøtt fra 4 passjonsfrukter

En stor håndfull blåbær

MONTERING AV KAKEN: (Gjøres kort tid før servering! )

Bre passjonsfruktcurden utover marengsbunnen

Bre deretter vaniljekrem-kremen over curden.

Topp kaken med frukt og bær, og dryss til slutt over de honningristede nøttene.

Oppskrift/ Styling/ Foto © Therese Knutsen

Server straks, og NYT!

Therese

2 Comments
  • Julie Henriksen

    17. mai 2018 at 13:26 Svar

    Spennende pavlova! Ser de vanligvis med bær i rødt og blått (antagelig til 17. mai) men spennende også med appelsin, mango og kiwi!

    Den virker veldig frisk og sommerlig! Tusen takk!

    • Therese Knutsen

      18. mai 2018 at 11:19 Svar

      Hei Julie,

      Litt rart å lage noe annet enn den vanlige bær-pavlovaen til 17-mai i år, men den ble veldig godt mottatt :-)
      Synes den er veldig frisk og sommerlig med syrlig appelsin og passjonsfrukt. Håper du liker den :-)

      Ha en fin langhelg!

      Mvh
      Therese

Post a Comment