SWEETS

DEILIGE FLØTEKARAMELLER

IMG_4935karameller

Karameller er blitt en tradisjon å lage i desember. To tre runder blir det hvert år, fordi jeg synes det er så fint å ha noe hjemmelaget å gi bort i førjulstiden, og fordi de er så fantastisk gode ;-)

Tips! Et godt hjelpemiddel er et digitalt termometer, da blir resultatet bra hver gang! Har du ikke termometer, ta kuleprøven : Drypp litt varm karamell i en skål med iskaldt vann. Kan du rulle en kule av karamellmassen er den klar

IMG_4960karameller

Vil du lage disse herlighetene nå før jul, da trenger du:

FLØTEKARAMELLER:

50 g smør

3 dl sukker

2.5 dl lys sirup

3 dl fløte

1,5 ss vaniljesukker

Slik gjør du:

Smelt smøret i en jerngryte. rør inn resten, og la alt fosskoke til termometeret viser 123 grader (ca. 15 minutter) Hell karamellen i en bakepapirkledd  form ca. 20×30 cm, avkjøl og skjær i passende biter.

Jeg elsker nøtter, så jeg pleier ofte å tilsette valnøtter i deler av karamellen etter at jeg har helt den i formen. Mmmm!

Det har blitt noen smaksvarianter de siste årene. Se HER og HER for eksempel ;)

Har også testet ut karameller med Tyrkisk pepper drops. Stor suksess hos min lakrisfrelste familie! :-)
Noen rullet jeg i lakrispulver. (Knuste Tyrkisk Pepper drops), andre pakket jeg i papir.
Er du også glad i lakris anbefaler jeg virkelig å teste disse!

LAKRISKARAMELLER:

3 dl. fløte

3 dl. sukker

1 dl. lys sirup

1 pose Tyrkisk pepper drops (120 g)

2 ts meierismør

Slik gjør du:

Knus Tyrkisk pepper dropsene i en morter. Ha alt unntatt smøret i en vid kjele (helst støpejern) og la fosskoke til termometeret viser 120/121 grader. Vend så inn smøret.

Hell så den ferdige massen i en papirkledd form. Sett til avkjøling, og del i passe biter. Pakk karamellene inn i papir eller cellofan.

IMG_4934karamellerOppskrifter/Styling/Foto: Therese Knutsen

Tips! Bruk mellomleggspapir til å pakke inn karamellene. Perfekt størrelse, og man sparer mye arbeid med å klippe til matapir eller cellofan.

Noen innpakkede karameller i en cellofanpose er en fin gave å ha med til vertinnen i juleselskapet, eller som en del av julegaven til familie og venner.

ENJOY!

Therese

 

3 Comments
  • Elisabeth

    20. desember 2013 at 09:20 Svar

    Så nydelige, og ikke minst fristende bilder!
    ..jeg prøver som regel en karamelloppskrift hver førjul, men
    jeg har enda ikke funnet den perfekte, kanskje jeg får til denne?! Det er verdt ett
    forsøk i hvertfall : )
    Takk for tips!

    Juleklem E

  • Silje

    15. desember 2015 at 20:39 Svar

    Karamellene ble kjempegode! De løsner lett fra papiret, men hvordan klarer du å skjære de i fine firkanter?

  • Silje

    15. desember 2015 at 20:39 Svar

    Karamellene ble kjempegode! De løsner lett fra papiret, men hvordan klarer du å skjære de i fine firkanter?

Post a Comment