WHITE CHOCOLATE AND PISTACHIO ICE CREAM

ISKREM TIL JULEFESTEN

Hvit sjokolade og pistasj er en super smakskombinasjon, og det spesielt i iskrem synes jeg. Tenkte at det burde bli en fulltreffer sammen med karamellsausen jeg laget for litt siden.

Og gjett om det ble ;-)

Topp iskremen med et par skjeer av min appelsin-karamellsaus. Mmmm!

Tips! Denne isen smaker også fantastisk med frisk og syrlig bringebærcouli. Bærcouli gir jo dessuten desserten en fin julerød farge ;)

Karamellsausen finner du forresten oppskrift på HER!

TIL ISEN TRENGER DU:

2 dl fløte

2 dl H melk

100 g malte pistasjnøtter (kjør de i blender, eller bruk en mandelkvern)

30 g grovhakkede pistasjnøtter

1 eggeplomme

100 g hvit sjokolade

40 g sukker

SLIK GJØR DU:

Varm opp melk og sjokolade på middels varme, til all sjokoladen har smeltet. Avkjøl

Pisk kremen luftig.

Pisk eggeplommen og sukkeret lyst og luftig.

Vend inn sjokolademelk og malte pistasjnøtter i eggeblandingen.

Vend til slutt forsiktig inn kremen, og de grovhakkede nøttene.

Bruk en ismaskin til å fryse isen, eller hell røren i en form som settes i fryseren. Fryses isen i fryser uten ismaskin bør du røre i isen hver halvtime til den er frosset.

Server isen med ekstra hakkede pistasjnøtter, karamellsaus, eller bringebærcoulis.

BRINGEBÆRCOULIS:

250 g frosne bringebær

100 g melis

2ss limesaft

Mos alt med stavmikser/blender, og sil sausen gjennom en finmasket sil.

Oppskrifter/styling/foto: Therese Knutsen

Ahh…, du søte juletid! :-)

Enjoy!

Therese

No Comments

Post a Comment