AUTUMN TABLE SETTING

HØSTBORD I VARME NYANSER

Et høstbord til to en regntung septemberfredag er vel  ganske koselig når mannen er hjemme igjen etter en uke på reise….? :-)

Servise og glass i en miks av varme jordfarger sammen med høstblomster fra hagen gir bordet det uttrykket jeg ønsker. Levende lys er alltid en selvfølge, og til denne borddekkingen synes jeg det passer fint med litt røffe linservietter.

Tips! Sett sammen ulike materialer og overflater når du dekker bordet. Vær på utkikk etter deler som kan passe sammen som et servise uten å være fra samme serie. Da får du et personlig preg på borddekkingen, og kan variere etter humør, årstid og anledning.

Jeg hadde noen skinngrep til overs etter at jeg laget nye håndtak på skuffene på soverommet. Se HER  

Et par av disse skinnreimene fikk bli serviettholdere. Surret de løst rundt servietten, og fant trepinner i kjøkkenskuffen til å  holder reimen sammen. Trepinnene bruker jeg vanligvis til teposene mine. :-) Se HER

Liker så godt blandingen av matte og blanke overflater.

Kornell og Oktoberbergknapp står i en lav gruppe på bordet. Noen i en melkemugge i keramikk, noen i et telysglass, og noen grener i en glassvase.

Tips! Finn frem ulike små glass, kopper og vaser som ikke er for høye. Sett de i grupper utover bordet sammen med levende lys. Bruk to til tre typer blomster/grønt og gjenta disse i vasene slik at bordet får et rolig og helhetlig uttrykk. Superenkelt, og superbillig om blomstene er fra hagen ;)

// Styling og foto © Therese Knutsen // 

I tillegg til å sette små grener av uteplantene mine i vaser på bordet, har den flotte kornellplanten fått lov å stå i hjørnet og være ekstra dekor i kveld med sitt frodige vesen, og flotte bladverk. Så vidt begynt å få fine høstfarger den også.

Da er det på tide å starte med maten og smake på vinen, det er jo..,

F R E D A G! 

Ha en strålende høsthelg alle sammen! Inviter noen til middag i helgen da vel, så får du dekke et fint bord også  ;-)

Therese

 

 

No Comments

Post a Comment