CHRISTMAS SPICED APPLE GRANITA

FRISK EPLEGLØGG-granité

Eplegløgg har vært fast tradisjon i desember hos oss i mange år, og den blir servert både varm og kald. (Mest varm selvfølgelig ;) )

Første helgen i desember var vi på fantastiske Storfjord hotell på julebord for to ;) Hotellet er en perle, og ligger kun 25 minutter fra hjembyen vår, og fikk servert julekrydret epleslush som venterett etter julemiddagen. Fantastisk friskt og godt! Ble superinspirert til å lage dette selv med min egen eplegløgg i julen. Oppskrift HER!

Så, jeg dro rett hjem og laget Eplegløgg, avkjølte en del satte i fryseren. For at det skal bli granité må du røre i gløggen i fryseren ca. hver halvtime til den er blitt som slush i konsistens. Når den er ferdig vil den holde konsistensen i fryseren og kan brukes som venterett, eller for eksempel som base i en julecocktail :-) Testet dette i helgen og det ble superbra!

Tips! Ha et par spiseskjeer gløgg-granité i et cocktailglass og fyll opp med tørr musserende vin! Perfekt velkomst i julesammenkomster!

Server eplegløgg- granité alene, eller slik vi fikk den servert på Storfjord hotell, med hjemmelaget pepperkake og litt revet Kraftkar! Så friskt mellom julemiddagen og desserten!

Gløggoppskrift/ Styling / Foto: © Therese Knutsen

Tips! Skjær et eple i skiver og stikk ut et snøfnugg eller en annen form med en pepperkakeform og bruk som dekor.

Therese

No Comments

Post a Comment