NATURAL CHRISTMAS DECORATION

NATURLIG JULEDEKORASJON

Ikke så ofte jeg lager dekorasjoner i desember. Det blir som oftest grener av einebusk, gran eller furu satt i vaser rundt i huset som skaper julestemningen. Men, nå passet det så godt å lage en juledekorasjon på bordet ved peisen da plantene i den store utepotten min var litt triste ;-)

Jeg hadde både mose, grener og kongler fra skogen, samt en gjeng svibler og en gren med oransje Kristornbær (Ilex) fra blomsterbutikken.

Startet med å legge fuktig mose i hauger på toppen av den jorden som allerede var i potten, og deretter satte jeg grupper med svibler inn i mosen sammen med noen einekvister. Jeg har vanligvis «Panda»-planter (Kalanchoe tomentosa) i denne store potten men siden de var litt triste nå så passet det fint å bruke de friske delene i dekorasjonen.  Delte plantene opp i mindre «rosetter» og stakk de inn i den fuktige mosen.

Konglene plukket jeg i skogbunnen på en søndagstur i skogen for et par uker siden, og de gav dempet naturlig julestemning sammen med et par tørkede appelsinskiver jeg laget for et par uker siden, og de fine kristornbærene.

Tips! Skjær et par appelsiner i tynne skiver, legg de utover et bakepapirkledd stekebrett og tørk i stekeovnen på 100 grader i ca. 4 timer. Jeg snudde skivene med 20-30 minutters mellomrom for å få bort væske under de. Perfekt naturlig pynt på julegaver, i dekorasjoner og på juletreet. 

Koselig julestemning med julepynt av naturmaterialer. En favoritt hos meg! Trærne på bordet er av fjær, og husene med lys i er laget av kanelbark som dufter så godt når lysene brenner.

Tips! En dekorasjon som dette kan også gått stå utendørs. Fin velkomst ved inngangsdøren for eksempel. :-)

Juletreet er også kommet på plass i stuen. En ukes tid før vi vanligvis setter det inn, men i og med at julefeiringen blir på hytten i år, og vi skal tømme huset og flytte ut etter nyttår ble det rett og slett litt tidligere jul her i år.

Noen tørkede appelsinskiver ble det på juletreet også. Synes det ble fint, og de lukter godt av appelsin selv om de er tørket.

Einekvister er min favoritt som juledekor og de setter jeg alltid i vaser rundt i huset i desember. Bruker de også som pynt på gaver HER og til borddekking HER

Styling og foto: © Therese Knutsen

Håper du nyter deilige førjulsdager, at du kanskje fikk litt inspirasjon fra min naturlige dekorasjon, og at julestemningen er hos deg :-)

Therese

No Comments

Post a Comment