ORANGE AND SEA SALT CARAMELS

APPELSINKARAMELLER MED HAVSALT

Ikke desember og førjulstid uten karameller!  I mange år har jeg testet ulike smaker på fløtekaramellene mine. I år ble det appelsin og havsalt :-)

Dette visste jeg ville bli bra, i og med at jeg laget en karamellsaus med appelsin i fjor. Men, at de rett og slett skulle seile opp som beste karamellene noensinne, det var en bonus! Oh my oh my!!! Så fantastisk gode!

Grunnoppskriften er den samme som alltid! Den finner du HER

Du trenger skall av 1 økologisk appelsin. Bruk et zestjern til å få av kun det ytterste gule. Finhakk deretter skallet.

Når karamellen er ferdig kokt, heller du den i en papirkledd form. Dryss over appelsinskallet, og vend det forsiktig inn i karamellen. Dryss deretter over et par klyper maldonsalt.

Når karamellen har stivnet skjærer du den i passe biter, og pakker de inn. Noen ganger bruker jeg cellofan, men det enkleste er å bruke mellomleggspapir. Så raskt og effektivt! Passe størrelse, og enkle å tvinne endene på.

Oppskrift/ Styling/ Foto: © Therese Knutsen

Jeg gir jo som vanlig bort de aller fleste karamellene til venner og familie i førjulstiden. Det er så koselig, og jeg vet at det blir satt pris på! :-)

Tips! Bruk en fin eske, en skål med lokk, eller en cellofanpose om du skal gi bort noen av karamellene! Jeg kjøper ofte fine/praktiske skåler med lokk som blir en del av julegaven sammen med karamellene.

Flere av mine smaksvarianter og innpakkingsmuligheter finner du HER, HER, og HER

Kos deg med de siste juleforberedelsene!

Therese

No Comments

Post a Comment